tisdag 20 mars 2012

Rötter i Malmö

Idag gjorde jag det! Ute på en promenad svängde jag äntligen inom butiken Rötter som ligger på Föreningsgatan 30 i Malmö. I den här ljuvligt lantliga, men snygga affären kläddes väggarna av olika grödor samt produkter. Allting kommer från skånska gårdar och skånska producenter. I butiken präglas sortimentet av vad marken erbjuder för säsongen. Det enda som saknades var kärleken som skulle kunna hjälpa mig att bära, men det får han se fram emot att göra i helgen istället.

Med tanke på att jag skulle fortsätta min promenad ville jag inte bära med mig för tungt. Jag hittade en kruka med vårlökar och tänkte att de skulle vara perfekta där hemma. Man måste ju fira att det är vårdagjämning. När jag stod i kassan och skulle betala så såg jag i ögonvrån några vita burkar en bit bort. Jag blev nyfiken och tittade närmare.  Tång och algsalt stod det på en av dem. Läckert! I kassan stod delägaren Lotta. Hon var fantastisk på att ge service och innan jag visste ordet av hade jag fått smaka på saltblandningen och även ytterligare två saltblandningar. Och inte nog med det så fick jag ett litet glas äppledryck att avsluta med. Tång och algsaltet fick följa med mig hem och om jag känner Kärleken rätt kommer chilisaltet snart att göra det sällskap. 

Rötter har ett bra koncept, ett fräscht utbud och som kund möts man av ett trevligt och serviceinriktat bemötande. Summan av kardemumman är att jag inte skulle tveka att rekommendera Rötter till någon. Malmöbor, om ni inte har hittat dit än så är det dags nu! 

Och jag skulle även vilja passa på tipsa alla te-drickare om att The Spice Tree på Baltzargatan i Malmö har kampanj på ett rooibos te som heter Lantliv. Ett gott och mjukt te. 

Må väl!




lördag 10 mars 2012

Glutenfri och laktosfri glass från SIA

Goda nyheter i det senaste numret av Bulletinen, som är Svenska celiakiförbundets medlemstiding. Nu finns det en glutenfri och laktosfri strutglass från SIA. För er som inte har Bulletinen så kan ni läsa mer om nyheten nedan.

Må väl!


torsdag 8 mars 2012

Frisk och stark med optimal näring, 16 april i Malmö

Nu startar Zarah Öberg och Peter Wilhelmssons vårtuné.

Zarah är känd för sitt engagemang i hälsofrågor. När hon inte föreläser och inspirerar så driver hon ett 50-tal olika hemsidor om hälsa. En riktigt frisk fläkt!

Peter är näringsmedicinare som bland annat driver en skola med näringsutbildningar. Han har även författat ett flertal böcker och har en gedigen erfarenhet när det gäller kopplingen mellan näring och hälsa. Båda är kända som riktigt bra föreläsare.

Den närmaste tiden kommer Zarah och Peter att besöka 8 städer med sin föreläsning "Frisk och stark med optimal näring". Under föreläsningen får du bland annat får lära dig hur du äter rätt för att uppnå bättre prestation, hur du förebygger träningsskador, vilka mathållningar är bra för olika typer av träning m.m. Den 16 april kommer de till Malmö och biljetten kostar 150 kronor.

Ge dig själv en bra start på våren och boka en plats till föreläsningen i Malmö genom att skicka ett mail till marie@mmbalans.se. För att se resten av mmbalans vårprogram så klicka här.

Må väl!