Jag blev glutenintrolerant som vuxen och var innan dess van vid att kunna äta vad som helst. Jag och mina vänner brukade under somrarna köpa med oss pizzor för att sedan åka ner till stranden. Vi åt dem och pratade till solen gick ner. Mat är inte bara smakupplevelser utan även gemenskap. Som glutenintolerant är det lätt att hamna utanför mat-gemenskapen då allergin gör att man avviker från den rådande normen.
8 månader efter mardröms-pizzan fick jag reda på att V:E:S:P:A också tillverkade glutenfria pizzor. Minst sagt skeptisk övertalades jag att testa en. Vilken skillnad! V:E.S.P.A levererade en väl godkänd pizza med en luftig samt lite tjockare botten och med möjligheten att kunna välja vilken pizza jag än ville bland deras utbud. Inga begränsningar. V.E.S.P.As glutenfria pizza är lite mindre än en vanlig pizza, men du blir garanterat mätt. Jag äter inte så ofta pizza, men när jag gör det så vill jag ha kvalitét.
Nu firar dessutom V.E.S.P.A att våren har anlänt genom att ha extrapris på tre av sina pizzor, varav en av pizzorna är min favorit nämligen parma rucola. För er som klarar av att äta laktos kan jag berätta att du alltid får en gratis glass till din pizza. Tycker du inte om pizza har V.E.S.P.A även glutenfri pasta rätter med alla möjliga italienska godsaker till. Restaurangerna finns i Malmö, Limhamn och Lund.
Kort och gott: V.E.S.P.As pizza är glutenfri pizza när den är som bäst!
Må väl!
Tack för tipset om VESPAS pizza! Bästa glutenfria pizzan finns, i mitt tycke, på Pizzeria Olympic i Trelleborg. Hemmagjord botten som är nästan lika stor som de vanliga men godare och lite knaprig i kanten. Bästa tillbehöret är ett mycket vänligt bemötande. Jag som också blivit glutenintolerant i vuxen ålder tycker faktiskt att den är snäppet godare än den vanliga pizzan. Väl värd en egen resa, som de säger i Guide Michelin!
SvaraRaderaTack för tipset. Det är så värdefullt med tips om olika smultronställen. Det blir definitivt en upptäcktsresa till Trelleborg och Pizzeria Olympic för min del. Ha en fin sommar.
Radera