måndag 24 september 2012

Lördagens bravader: Barnkalas


I lördags var jag och Kärleken på kalas. Min underbara brorsdotter fyllde två år och det var väl värt att fira. Min bror och svägerska hade dekorerat lägenheten med stora ballonger i vackra pastellfärger och färgglada serpentiner. Mitt på det dukade långbordet stod en fantastisk bukett med rosa rosor. Allting var smakfullt, men samtidigt roligt och kreativt.

Inne i köket var tårtbordet uppdukat. Innan det var dags att hugga in, och efter att ljusen hade blåsts ut så klart, hade min svägerska en genomgång av vad det fanns att välja på. Omtänksamt deklarerade hon vad som var glutenfritt och laktosfritt för att alla skulle få en chans att äta efter sin förmåga. På min tallrik hamnade laktosfri vaniljglass, rosa macarons fyllda med vit choklad, fruktsallad och en och annan chokladboll. 

Jag tror att vi har kommit långt förbi det stadiet där allergimat är något ovanligt, tråkigt och smaklöst. Idag har vi ett stort utbud att välja på samt tillgång till både information och råvaror för att kunna glädje både stora och små.  Det är bara vi som skapar begränsningarna, men det är också vi som skapar möjligheterna. Nu är Ätbart och njutbart åter i drift och höstens ledord är kreativitet. 

Må väl!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar