Vi sitter ute i den vackra trädgården, bland fruktträd och rosor. Solen värmer oss medan Elisabeth berättar: Jag har alltid drömt om att bli en biodlare. När jag var liten hade min morfar bin. Jag gillar djur i alla dess former, även insekter. Bortsett från att en biodling skapar närhet till djur och natur så resulterar det ju också i en så fin produkt, honungen.
Hur blir man biodlare?, undrar jag. Elisabeth förklarar: man går en kurs. Var du läser kursen beror lite på vilket geografiskt område du tillhör. Jag och min man gick en kurs under våren 2007 i Trelleborg hos en man som, utöver kursverksamheten, föder upp bidrottningar. På kursen lärde vi oss hur man går tillväga för att skapa och sköta en biodling och därefter skaffade vi vårt första bisamhälle med en drottning.
Hon lyser upp och säger: Det var så spännande första gången som vi skattade honung. Vad innebär det att skatta honung?,frågar jag nyfiket. Uppvuxen i en större stad med storstadslivet inbyggd i ryggmärgen är allt med biodling nytt för mig.

Är det skillnad på honung och honung? Man lär sig att skilja på honungen efter ett tag, förklarar Elisabeth. I Skåne har vi mest rapshonung. Här i närheten finns en fantastisk flora med mycket kryddväxter och lavendel som präglar smaken. Vår försommarhonung har mycket fruktblom i sig. Vill du att bina ska göra lavendelhonung så sätter du kupan i närheten av lavendel och skattar när perioden är över.