Ikväll tänker jag göra en syrlig sallad med ruccolasallad, rostade pinjenötter, salladslök, honungsmelon, hyvlad parmesanost och lufttorkad skinka. Över detta tänkte jag ringla lite hallonbalsamvinäger och servera allting med grillad kyckling för att göra rätten lite matigare. Givetvis kan du välja bort de ingredienser i salladen som inte tilltalar dig eller byta ut exempelvis pinjenötterna mot valnötter. Låt köket vara din experimentplatta.
Ingredienser
Kycklingfilé
Svartpeppar
Rosmarin
Svartpeppar
Rosmarin
Lufttorkad skinka
Ruccola
Honungsmelon
Parmesanost
Pinjenötter
Salladslök
Pinjenötter
Salladslök
Hallonbalsamvinäger
Krydda kycklingen med svartpeppar och rosmarin efter behag. Grilla den sedan tills den är färdig. Har du inte möjlighet att grilla så dela kycklingen och sätt den sedan in i ugnen på 200 grader i ca 40-50 minuter. Anpassa efter storlek. Titta till kycklingen med jämna mellanrum så att den blir genomstekt, men låt den inne vara inne i ugnen för länge för då blir den torr.
Skölj ruccolan och lägg ut den på tallriken. Skiva honungsmelonen och placera den på salladsbädden. Skölj och skär salladslöken samt lägg den på tallriken. Skär den lufttorkade skinkan i mindre bitar och lägg ut den. Hyvla parmesan på salladen och rosta pinjenötter lätt i en stekpanna innan även dessa läggs till i salladen. Ringla hallonbalsamvinägern över salladen och placera kycklingen på tallriken.
Voila! Enkel, fräsch och lätt mat! Perfekt för varma dagar.
Må väl!
Foto: Sonia Vr |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar