Att midsommar bjuder på växlande väder så att vi får springa in och ut med både dukning och mat är svensk tradition, men nu när midsommar är över är solen tillbaka. Ljuvligt! När det är varmt ute brukar min hunger minska och jag är nästan bara sugen på grillat eller lättare måltider, men det är inte alla dagar som ger utrymme för grillning. Därför tänkte jag ge er ett recept på en god omelett med bacon och oregano som är perfekt för varma dagar. Oreganon ger omeletten en pizzaliknande smak, men måltiden gör att du känner dig behagligt mätt efteråt. Det är även en bonus att det varken tar lång tid att förbereda eller tillaga omeletten. Har du inte ha färsk oregano hemma kan du ersätta den med torkad, men färsk oregano är ett trevligt inköp då du även kan använda den i bland annat sallader, till fisk eller till kyckling. Det går även bra att byta ut vispgrädden mot mjölk, men grädden ger mer mättnad och en mjukare smak.
Omelett
2 Ägg
2-3 msk Laktosfri vispgrädde
1/4 Paket bacon
3 Stjälkar färsk oregano
Salt
Svartpeppar
Blanda ägg, vispgrädde, peppar och salt. Klipp oreganon i mindre bitar och blanda ner i smeten. Skär eller klipp baconen i små bitar och stek dem i en stekpanna. Häll över baconen på en tallrik med papper. Pappret på tallriken suger upp det överflödiga fettet. Häll äggsmeten i stekpannan och strö över baconen. Låt smeten vara i pannan tills den har stelnat och fått lite färg. Vänd på omeletten och stek en kort stund på andra sidan. Servera med en god sallad och njut!
Må väl!
Blanda ägg, vispgrädde, peppar och salt. Klipp oreganon i mindre bitar och blanda ner i smeten. Skär eller klipp baconen i små bitar och stek dem i en stekpanna. Häll över baconen på en tallrik med papper. Pappret på tallriken suger upp det överflödiga fettet. Häll äggsmeten i stekpannan och strö över baconen. Låt smeten vara i pannan tills den har stelnat och fått lite färg. Vänd på omeletten och stek en kort stund på andra sidan. Servera med en god sallad och njut!
Må väl!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar