måndag 4 juli 2011

Pontus Kristenssons Jordgubbspaj


I föregående inlägg kan ni läsa en intervju med produktspecialisten, raw food entusiasten och festivalarrangören Pontus Kristensson. Om ni undrar vad det är för härlig jordgubbskreation som vi skymtar på bilden i intervjuinlägget så kan jag avslöja att det är en raw food jordgubbspaj. Vid intervjutillfället frågade jag Pontus om han hade något gott recept som han ville dela med sig av och till svar fick jag receptet på den här ljuvliga jordgubbspajen. Nedan kan du ta del av hur även du kan göra Pontus raw food paj. Enjoy och må väl!


Jordgubbspaj


Ingredienser

200 g Mandel
200 g Cashew
12 st Urkärnade daddlar
2-3 msk kokosolja 
2 dl (ca 100 g) jordgubbar
1 dl vatten
2 tsk vaniljpulver
Jordgubbar till dekoration




Botten

Mixa mandel, 8 st dadlar och 2 dl jordgubbar i en matberedare till en jämn massa. Pressa ut smeten till önskad tjocklek på ett fat.

Topping

Pulverisera cashewnötter tillsammans med vaniljpulver i en matberedare. Tillsätt 4 dadlar tillsammans med kokosolja och finfördela ingredienserna. Tillsätt vatten. När du har en jämntjock massa brer du massan över botten, även på sidorna.

Garnera

Skiva jordgubbarna och garnera vackert, så blir tårtan en fröjd för ögat också. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar