måndag 23 april 2012

Carlshamn Bageris Glutenfria Muffins & Kak mix

När jag gick genom mitt skafferi i jakt på riven kokos upptäckte jag att jag ännu inte testat den glutenfria Muffins och Kak mixen från Carlshamn bageri som funnits där ett tag. Jag fick den av mamma i samma skede som jag tänkte att jag skulle försöka att lära mig att baka glutenfria bröd, tårtor, kakor m.m. Alla som börjar på ruta ett gällande glutenfri bakning vet att det inte är helt enkelt i början.

Efter tre misslyckade foccasia (bröd) var jag beredd att slänga in handduken, men då kom mamma med den här mixen. Hon påminde mig att det är bra att lära sig från grunden innan man tror att man kan bemästra allt.  Jag insåg att jag kunde många knep med "vanlig" bakning, men att glutenfri bakning var någonting helt annat. Mixen var en liten gåva för att jag skulle få känna att allt är möjligt innan jag fortsatte med min utmaning. Nu har jag kommit en bit på vägen, men vill ändå ta vara på Muffins & Kak mixen. Det positiva med mixen är att den inte bara är glutenfri utan även laktosfri.

I anvisningarna står det att man ska använda flytande margaring eller rapsolja, men jag valde istället att göra muffinsen med riktigt laktosfritt smör. Du som också vill använda smör smälter 100g smör till smeten då 100 gram smör motsvarar 1 dl smör.



Jag brukar lägga muffinsformarna i en muffinsplåt 
för att få jämnare muffins.

Det gick snabbt och lätt att göra muffinsen. De reste sig fint och smakar som vaniljmuffins brukar smaka.  I min gasugn är det svårt att få färg på bakverk så jag tror att de kommer att se mer gräddade ut i en vanlig ugn.

Den här Muffins & Kak mixen passar er som ännu inte har kommit underfund med knepen vid glutenfri bakaning, till er som ska ha en glutenintolerant gäst över på fika eller till er som har bråttom.

Keep it simple och må väl!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar