tisdag 29 mars 2011

En delikat affär

Lika förtjust som jag är i mat är jag även i böcker. Den senaste tiden har boken "En delikat affär" av paret Steve Malmström och Ingrid Kindahl varit min trogna följeslagare. Denna underbara och lättsamma bok är en fröjd för matentusiaster som vill få en liten inblick i hur det är att driva en delibutik. Vi får följa med från det att Steve avslutar sin karriär som konsult till att Rönninge Delibutik tar form på riktigt. Det blir leverantörsjakt, delikatessprat, personliga funderingar, recept, italienska inslag... det vill säga alla goda ingredienser för en delikatessbok i sann entreprenörs anda.

Boken är skriven på ett charmigt och personligt sätt som gör att det nästan känns som att Rönninge Delibutik ligger runt hörnan och man själv går och flanerar regelbundet kring olivoljor, ostar och marmelader.

Jag rekommenderar den varmt och planerar själv att svänga förbi den lilla butiken någon dag då vinden blåser mot Stockholm.

Må väl!



Psssst... Paret har även en hemsida www.delibutik.se där Steve kontinuerligt skriver inlägg om livet i butiken, berättar om sortiment och andra event.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar