lördag 11 juni 2011

Müsli - I did it my way!

Är du också trött på att syna ingrediensförteckningen i sömmarna när det är dags att köpa müsli? Trött på att leta efter gluten och jämföra sockerinnehållet mellan de olika sorterna? Det finns en lösning som är lätt, god och kreativ. Gör din egen müsli! Vad behöver du? Ca 20 minuter, ingredienser och en ugn att rosta i. Gör du en lite större sats kan du spara den i en glasburk. Tänk bara på att förvara den svalt och mörkt. Förvara gärna blandningen i kylen om du har hackade nötter i då de härsknar efter en tid i rumstemperatur. När du har ätit upp första blandningen kan du göra en ny sort genom att endast variera några få ingredienser. 

Torkade gojibär, torkade blåbär, torkade aprikoser, melonkärnor, pumpakärnor, havregryn, boveteflingor, torkade jordgubbar, pecannötter, valnötter, mandlar, psylliumfrön, linfrön, oskalade sesamfrön, kokosflingor, kanel, kardemumma, honung, torkad mango, pistagenötter, torkade fikon, russin, quinoapuffar.. Let the world be your playground!


Min favoritmüsli 

2 dl Hackade hasselnötter
1 1/2 dl Pumpakärnor
1/2 dl Cocosflingor
1/4 dl Hela linfrön
1/4 dl Psylliumfrön
2 dl Havregryn
2-3 msk Flytande honung
3-4 mskVatten

Lägg ut ingredienserna på en bakplåt med bakplåtspapper och ringla honung över dem. Häll vattnet över ingredienserna och rör runt bland dem så att de blandas väl. Sätt in plåten i ugnen på 100 grader i 10-15 minuter. Rör runt med jämna mellanrum och servera sedan med laktosfri naturell yogurt eller laktosfri medelhavsyogurt. Mums!

Äppelmix

1 1/2 dl Hackade hasselnötter
2/3 dl Hackade torkade fikon
1 dl Pumpakärnor
1 dl Havregryn
1/3 dl  Hela linfrön
Malen kanel
Malen kardemumma
2-3 msk Flytande honung
3-4 msk Vatten

Lägg ut ingredienserna på en bakplåt med bakplåtspapper och ringla honung över dem. Krydda med kanel. Häll vattnet över ingredienserna och rör runt bland dem så att de blandas väl. Sätt in plåten i ugnen på 100 grader i 10-15 minuter. Rör runt med jämna mellanrum . Servera med hackade färska äpplen och laktosfri naturell yogurt alternativt laktosfri medelhavsyogurt.

Må väl!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar