måndag 21 januari 2013

Glutenfritt i Tv 4 nyhetsmorgon - Konditor Oscar Målevik bakar semlor och frallor


Om någon missade när konditor Oscar Målevik bakade glutenfria frallor och semlor, i tv 4 nyhetsmorgon i söndags, så är hoppet inte ute. Klippet finns tillgängligt på tv4.se  och är ca 15 minuter långt. Oscar är aktuell med boken Friendly bread: baka glutenfritt från baugette till brownie, som han har skrivit tillsammans med Karin Moberg. Boken har ännu inte släppts, men går att förhandsboka på bokus till priset av 199 kronor. När Oscar, som själv inte är glutenintolerant, fick frågan varför han valt att ge ut en bok om glutenfria bakverk svarade han så här:

"Därför att jag har smakat glutenfritt och det är ju inte det godaste vanligtvis så någonting var tvunget att göras. Och dessutom så mår man även som icke glutenintolerant oftast bättre av att äta glutenfritt."

Jag välkomnar fler aktörer på marknaden som vågar baka och laga mat som är glutenfri och hoppas/tror att det är ett område som kommer att växa sig ännu starkare. Inte bara av allergimässiga skäl utan även av hälsomässiga. Och om vi ska vara riktigt ärliga så är bokhandelns hylla med glutenfria receptböcker långt i från mättad. Jag ser fram emot att få upptäcka vad Friendly bread har att erbjuda.

Må väl!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar