fredag 18 januari 2013

Whiskeybarbecuesås


När Kärleken fyllde år förra året ville jag överraska honom med något extra vid födelsedagsmiddagen. Vi är båda mycket förtjusta i grillad mat så att det skulle stå på menyn rådde det ingen tvekan om. Inför den stora dagen letade jag runt i olika kokböcker och mattidningar för att hitta ett bra komplement till den grillade maten. I tidningen Allt om mat (grillspecial 12 juni 2012) så hittade jag det perfekta receptet, nämligen whiskeybarbecuesås.

Den här såsen blev mycket uppskattad bland både Kärleken, familj och vänner. På lördag är det dags för årets första grillning och då har whiskeybarbecuesåsen en given plats på menyn.

Har du något favorit komplement till grillad mat?

Må väl!

Whiskeybarbecuesås

2 vitlöksklyftor
2,5 dl ketchup
1,5 dl cane syrup ( alt. 0,75 dl ljussirap och 0,75 dl farinsocker)
1 dl whiskey
0,5 dl vitvinsvinäger
1 msk riven ingefära
0,5 tsk sambal oelek
0,5 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar

Gör så här:

Skala och finhacka vitlöken. Blanda den med övriga ingredienser i en kastrull och låt koka ihop till en simmig sås, ca 15 minuter. Låt eventuellt såsen kallna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar