torsdag 7 april 2011

Omelett med det lilla extra

Vad lagar man efter en intensiv dag med stor prestationsinsats? Jo, omelett! Snabbt, lätt och med rätt tillbehör ofantligt gott.

När jag kom in genom dörren så kurrade magen så högt att jag trodde att grannarna skulle klaga. Efter att ha genomför (och klarat!!) dagens prov var hungern stor, men energinivån lite lägre. Vad fanns i kylskåpet som jag snabbt kunde slänga ihop? Ägg. Check. Smör. Check. Sallad. Check. Rödlök. Check. Det var dags för dagens köksexperiment: En omelett med det lilla extra eller med andra ord en omelett fylld med rödlöksröra serverad med en sallad.

Omelett med det lilla extra

Omelett

2 ägg
2 msk laktosfri vispgrädde
salt
svartpeppar
en klick lakosfritt smör

Blanda allt utom smöret och vispa tills smeten blir lite tjockare. Häll upp smeten i en stekpanna och stek den i smör, på låg värme, tills att den har stelnat. Häll över omeletten på en tallrik och lägg upp rödlöksröran som en linje i mitten av den. Rulla sedan ihop omeletten och servera den med sallad.

Rödlöksröra

1, 25 dl laktosfri cremé fraiche
1/3 rödlök
1 tsk dijonsenap

Finhacka rödlöken och blanda ner den i cremé fraichen. Blanda sedan ner senapen. 

Sallad

baby spenat
svarta oliver
soltorkade tomater
salami

Skiva de soltorkade tomaterna samt salamin till önskvärd storlek. Skölj baby spenaten och lägg upp allt tillsammans med oliverna. 

Mätt och belåten ska jag nu njuta av kvällen framför gårdagens avsnitt av mästerkock.

Må väl!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar