tisdag 19 april 2011

Tandoorilax med äppletzatsiki och en färgglad sallad

Lax är något som verkligen tilltalar mig. Oavsett om den serveras som en del av en sushibit, i en fisksoppa eller direkt från grillen. Därför ska ni nu få ta del av en maträtt som är fräsch, nyttig, god och lätt att göra. Tandoorilax med äppeltzatziki och en färgglad sallad. Tandoori är en kryddblandning som bland annat innehåller spiskummin, ingefära och  cayennepeppar. Den finns att köpa i välsorterade mataffärer.


Till laxen: laxfileér / tandoori

Krydda laxfiléerna med tandoori och lägg dem i en smord form. Sätt in dem i ugnen på ca 200 grader i 20 minuter.






    Till salladen: Körsbärstomater / Gurka / Avokado / Broccoli / Valnötter /Granatäpplekärnor / laktosfri fetaost / babyspenat



    Skiva gurka, avokado och broccoli till önskvärd storlek. Blanda alla ingredienserna, förutom valnötterna, i en skål eller lägg upp dem direkt på tallriken. Lägg i valnötterna precis innan servering för att de inte ska bli mjuka av vätskan från grönsakerna. 




    Tips! Jag brukar gröpa ur flera granatäpplen åt gången samt frysa in de kärnor som blir över. De håller i frysen i ca 3 månader. 



    Till äppeltzatzikin: Laktosfri medelhavsyogurt / Äpplen / Vitlök / Honung / Olivolja / Salt / Peppar

    När det gäller äppeltzatzikin har jag utgått från Ernst Kirchsteigers recept på äppeltzatziki på recept.nu och bytt ut matlagningsyogurten mot en laktosfri medelhavsyogurt. 

    Lägg upp den varma laxen tillsammans med den färgglada salladen och äppeltzatzikin. Servera och njut av en tallrik som inte bara är en glädje för öga och smaklökar utan även en vitaminboost för kroppen.

    Må väl!


    Inga kommentarer:

    Skicka en kommentar